<< Go back

DIY: Schelpenhanger Hippie Style!

Voor een stylingproject in een restaurant had ik heel veel schelpen nodig, en nadat ik dat had afgerond had ik nog wat over, waaronder deze prachtige Capiz Camar. Ik bedacht een leuk projectje om daar een muurhanger van te maken. Heel eenvoudig met een bohemian effect.

Continue Reading

DIY: Kalender 2016

Yezzzz!! Happy New Year Everybody! Heerlijk was het dat we na de feestdagen nog een extra weekeinde hadden! Lekker op de bank met een joggingbroek en mijn laptop maakte ik de plannen voor het komende jaar concreet. De planning suist ook al weken door mijn hoofd, dus is het fijn om het duidelijk in kaart te brengen. Naast mijn Google agenda vind ik het ook superhandig om een "fysieke" kalender in huis te hebben. Dit voor verjaardagen, speciale evenementen op school en andere afspraken. Ik vond een mooie gratis te downloaden versie op Pinterest.

Continue Reading

DIY: Maak je eigen kerstster

Nu de kerst langzaam dichterbij komt zijn we druk bezig met het gezellig maken van de woonkamer. Zoals ik eerder al vertelde hebben we gekozen om dit jaar geen boom aan te schaffen, maar een aantal andere items om de kerstsfeer te verhogen. Op Pinsterest vond ik een idee om zelf een kerstster van hout te maken, heel simpel maar vanwege de grote afmetingen een enorm leuk effect!

Continue Reading

Make: Gezonde bonbons met Pukka Thee

De laatste paar weken had ik last van wat kleine kwaaltjes, blaasontsteking, verkouden en vooral erg moe. Vandaar dat ik besloten had om mijn dagelijkse eetpatroon eens wat te gaan verbeteren. Nou ben ik niet bepaald een rawfood-type, respect voor iedereen die dat wel nastreeft maar ik ben nou eenmaal een beetje bourgondischer. Alhoewel ik wel elke dag probeer de aanbevolen portie groenten en fruit te bemachtigen kan ik me toch echt tegoed doen aan de klassieke Spaghetti Carbonara met het (vind ik) daarbijhorende glaasje wijn.Maargoed, het voornemen dus. Afgelopen weekeinde maakte ik gezonde "bonbons" zoals ik ze zelf noem vol van goede bouwstoffen. Eigenlijk is het heel makkelijk, het enige wat je wel echt nodig hebt is een keukenmachine om de ingredienten goed fijn te malen.

Continue Reading

Beachfood zonder knarsen

Op een eiland wonen is fijn. In de winter kun je lekker uitwaaien op het strand en in de zomer biedt de zee goede verkoeling. Op zomerse dagen zitten we vaak tot na zonsondergang op het strand. Vaak nemen we eten mee, zodat we uren kunnen vertoeven bij ons strandhuisje.

Eigenlijk heb ik een hekel aan eten op het strand. Het is mij nog nooit gelukt om een broodje zonder knarsende tanden van het zand op te eten. Daarom neem ik ons eten mee in een weckpot. 's Ochtends maak ik het klaar en als we gaan haal ik het uit de koelkast. Gister maakte ik een vegetarische salade. Ik bewaar de weckpot op het strand in een koeltasje, zodat de salade lekker fris blijft.

Ingrediënten:

  • Little Gem
  • Kerstomaatjes
  • Fetta
  • Advocado
  • Pijnboompitten
  • Lemon
  • Verse kruiden

DIY Rode Peper Chutney

Ik ben gek op Spicy Food....

In mijn koelkast vindt je dus ook allerlei soorten heetmakers, zoals bijvoorbeeld Harissa voor de Noord Afrikaanse gerechten, Tabasco voor Spaans en Italiaans, Wasabi voor Japans en een halve plank vol Sambal soorten.

Omdat de Rode peperplant die ik (dus ook om bovenstaande reden) vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg al behoorlijk wat pepers geeft ben ik aan de slag gegaan en maakte ik Rode Peper Chutney.

Continue Reading

DIY Pasen

Paaseitjes Bohemian Style

Het is bijna Pasen!!

Ik vind het altijd enorm leuk om mijn huis in de seizoensfeer te brengen, alleen ik heb het niet zo op die gele piepkuikens en hoppende paashazen waar de winkels van vol liggen.

Dus heb ik gezocht naar een alternatief, paaseitjes Tie-Dye, en je gaat als volgt te werk:

Continue Reading

  • 1
  • 2